Publicatie

Schrijfvormen an a tot z - kaft

Van oktober 2015 tot 30 september 2020 begeleidde ik als zelfstandige in bijberoep diverse schrijfworkshops in de schoot van vivapo.

De bijeenkomsten waren er niet op gericht om poëzie te schrijven. In een veilig nest – ’t SchrijfNest – liet ik deelnemers proeven van taal en mijmeren op papier aan de hand van diverse opdrachten en schrijfvormen. Ik heb ze gebundeld in het werkboek MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z.

Na de zesentwintig schrijfvormen werden enkele teksten opgenomen die uit mijn pen vloeiden. Soms herken je de schrijfvorm waarmee ik ben gestart. Het is echter mijn gewoonte om na het schrijven de teksten te herlezen, woorden te schrappen of te vervangen tot het gewenste resultaat is bereikt, een werkwijze die ik iedereen aanraad.

Met dit werkboek wil ik mensen aanmoedigen om te schrijven door lukraak één of meerdere schrijfopdrachten te kiezen én hun teksten te delen op hun sociale media.

Ondertussen vorm ik samen met hen een vriendengroep die verder blijft mijmeren op papier en mijmeren in de natuur en beheer ik een aantal sociale media waarop we onze schrijfoogst kunnen delen:

MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘, uitgegeven via Brave New Books verscheen op 4 maart 2019. Het is online te koop, onder meer bij bol.com, waar je trouwens de eerste bladzijden kunt inkijken.

Van Pottelberghe Viviane – 18 oktober 2020

tip: in KW van 22/3/2019 verscheen een interview door Sophie De Meyer onder de titel “Met het schrijven wil ik vooral mensen verbinden”.