Mijmeren

met vrienden van ’t SchrijfNest

Sinds oktober 2015 kan je in ’t SchrijfNest op een ontspannen manier – mijmerend – in contact komen met schrijven.

We laten ons inspireren door een thema of alledaagse dingen en laten ons prikkelen door woorden, de omgeving, beelden, herinneringen, geuren, … 
Zo ontdekken we – in de geborgenheid van ’t SchrijfNest – wat in ons leeft. 
Met korte, speelse opdrachten zorg ik ervoor dat je pen als vanzelf in beweging komt en blijft.

Vrienden van ’t SchrijfNest kunnen twee keer per maand samen komen: 
– op de eerste dinsdag van de maand voor Mijmeren op papier op een vaste plek, sinds september 2021 is dat het buurtcentrum De Garve te Brugge;
– op de derde dinsdag van de maand gaat ’t SchrijfNest op verplaatsing om Schrijvend naar kunst te kijken of te Mijmeren in de natuur.
Om veiligheidsredenen kunnen deze activiteiten worden vervangen worden door online sessies. Raadpleeg de agenda.

Vrienden van ’t SchrijfNest laten zich in de besloten Facebook groep  ’t SchrijfNest Online inspireren door de schrijfrecepten die ik om de twee dagen aanreik.

Schrijven in groep kan een goede stimulans zijn om regelmatig te schrijven.  Bovendien is het gewoon ook aangenaam om samen iets te doen.  In groep dienen we ook rekening te houden met anderen en met dat wat er van moment tot moment tijdens het schrijven gebeurt. We gaan op een respectvolle manier om met elkaar.  Zo zorgen we ervoor dat ’t SchrijfNest niet herleid wordt dot een ‘even weg zijn van de wereld’ maar integendeel een harmonieus samenzijn met iedereen en alles wat op dit moment aanwezig is. 

Van harte welkom!

Viviane Van Pottelberghe
schrijfanimator en stiltebegeleider

8 december 2021

Mijmeren

op papier

Elke eerste dinsdag neem ik je mee naar een vaste plek waar we ons laten prikkelen door een thema.
Met korte speelse opdrachten zorg ik ervoor dat je pen als vanzelf in beweging komt.

in de natuur

Elke derde dinsdag nodig ik je uit om schrijvend naar kunst te kijken of te mijmeren in de natuur. Na afloop is er mogelijkheid om ervaringen met elkaar te delen.

online.

De activiteiten van ’t SchrijfNest kunnen om veiligheidsredenen vervangen worden door online sessies. Daarnaast reik ik om de twee dagen een schrijfopdracht aan op Facebook.