#SchrijfNest500 op komst!

In oktober 2015 startte ’t SchrijfNest in de schoot van vivapo (*) om een veilig nest te creëren voor Mijmeren op papier en Mijmeren in de natuur.  Ik organiseerde twee keer per maand een SchrijfNest waar geïnteresseerden op een vaste plek of op verplaatsing elkaar konden ontmoeten en er zich laten inspireren voor hun pennenvruchten … tot we in het voorjaar van 2020 met z’n allen in quarantaine gingen.

Op 7 april 2020 namen vier vrienden van ’t SchrijfNest deel aan een experiment om via het internet deel te nemen aan een online SchrijfNest met klank én beeld. Omdat zo’n rechtstreeks online gebeuren niet iedereen aansprak startte ik op 9 april 2020 met de besloten FB groep ’t SchrijfNest in quarantaine. Ik deelde er het volledig programma van 7 april in vijf schrijfopdrachten. Vanaf  die dag reikte ik op Facebook dagelijks één of meer eenvoudige oefeningen aan en een bepaalde schrijfvorm (**) aan, die in het kort werd uitgelegd. Eigen teksten mochten worden gedeeld.

Toen de maatregelen rond covid-19 versoepelden nam ik afscheid van het woord quarantaine in de naamgeving. De besloten Facebook groep bleef bestaan maar kreeg op 1 juni 2020 een nieuwe naam: ’t SchrijfNest Online. Ik bleef verder eenvoudige opdrachten aanreiken – eerst dagelijks, later om de twee dagen om creatief te schrijven en  om een forum te bieden voor het delen van de schrijfoogst van wie wil spelen met letters en woorden. Ik wil mensen samenbrengen die elkaar kunnen inspireren door het delen van woord en beeld, met respect voor de regels van ‘t SchrijfNest
– wie een eigen tekst deelt geeft geen uitleg, tenzij uitdrukkelijk gevraagd
– wie een tekst leest geeft binnen de groep geen commentaar, noch positief noch negatief
– wie een beeld van iemand anders gebruikt in de groep vermeldt ook de bron of toestemming van de eigenaar
– teksten van anderen worden niet buiten de besloten groep gedeeld, tenzij door de auteur
– eigen teksten kunnen uiteraard wel op eigen sociale media worden gedeeld (het is leuk als je daarbij de #SchrijfNest gebruikt).

Naar aanleiding van de 500° schrijfopdracht van ’t SchrijfNest Online bied ik op donderdag 27 januari 2022 – net zoals bij de start van de FB groep op 9 april 2020 – vijf schrijfopdrachten aan, om het uur één, tussen 6u en 11u. En wat meer is … deelnemen blijft gratis én de FB groep blijft privé om de privacy van de leden te waarborgen.

Van harte WELKOM!
Aarzel niet om mij te contacteren mocht je hierover nog vragen hebben.

Viviane Van Pottelberghe
laatst gewijzigd: 26 januari 2022

Foto’s: ©vivapo

(*) Ik begeleidde activiteiten als schrijfanimator / zelfstandige in bijberoep tot ik besliste om mijn zelfstandig statuut op 30 september 2020 te beëindigen. Vanaf 1 oktober 2020 maakte ik van mijn bijberoep een hobby en bleef ik verder schrijfopdrachten aanreiken voor de vrienden van ’t SchrijfNest.

(**) Voor wie meer info over de gebruikte schrijfvormen wenst, verwijs ik naar het tabblad schrijfvormen op de blog Mijmeren op papier of naar het werkboekje Schrijfvormen van a tot z (verkrijgbaar bij mij of via bol.com).

Auteur: Viviane Van Pottelberghe

Van oktober 2006 tot september 2020 begeleidde ik voor vivapo activiteiten als zelfstandige in bijberoep; vanaf 1 oktober 2020 gebeurt dat als vrijwilliger.

7 gedachten over “#SchrijfNest500 op komst!”

 1. FANTASTISCH Viviane

  Waar jij die energie , creativiteit en positiviteit blijft halen weet ik niet… ik vind het buitengewoon.! Al hebben geen super nauwe band, je hebt mij steeds op de juiste momenten tools aangereikt die ik nodig had tot eigen ontwikkeling… Via jou leerde ik andere mensen, bij wie ik het goed kan vinden en mij ook verder helpen in mezelf waar te maken, zoals Hilde & Chantal.

  Jammer de druk van het mantelzorgen (moeder) en mijn confrontatie met mijn verminderde mobiliteit hebben me mentaal een knauw gegeven. Ik voel me onzekerder en veel te emotioneel, om nog te schrijven. Ik heb het gevoel dat ik het niet meer kan.

  Ik blijf je wel volgen en probeer als het me goed gaat ook nog te participeren.

  Ik vind je Superkwalikwantiaextraquasiotisch https://youtu.be/bjuMDrzQRP0

  Dank voor alles Harte groeten Jocelyne

  Verzonden vanuit Mail voor Windows

  Like

Ik kijk uit naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: