Mijmeren op papier – schrijfoogst 5/1/2021


Samen met vijf deelnemers maakten we een driekoningentaart die we we in acht taartpunten verdeelden waarin we naast een noot ook onze wensen en verlangens voor 2021 stopten. We schreven die uit in de vorm van een elfje (A), spiegel-elfje (B), zandloper (C), haiku (D), tanka (E), rondgedicht (F), woordgedicht of telestichon (G) en een zes-woorden-verhaal (H).

Deelnemers aan deze online activiteit werden uitgenodigd om hun schrijfoogst te delen in een reactie op dit bericht. Jessica Schuringa bezorgde mij bovenstaande afbeeldingen, Jannie van Maldegem wat hieronder staat.

Viviane Van Pottelberghe, schrijfanimator
5/1/2021

Bron afbeelding inzet: Pixabay

Auteur: Viviane Van Pottelberghe

Van oktober 2006 tot september 2020 begeleidde ik voor vivapo activiteiten als zelfstandige in bijberoep; vanaf 1 oktober 2020 gebeurt dat als vrijwilliger. Vanaf 2023 ben ik gestart met een nieuwe website https://vivapo.be die mijn vroegere blogs - ook die van 't SchrijfNest - zal bundelen.

3 gedachten over “Mijmeren op papier – schrijfoogst 5/1/2021”

 1. Dit jaar wil ik heel veel laten.
  Niets of niemand moet veranderen.
  Zijn wie ik ben, laten wat is.
  Dit jaar wil ik heel veel laten.
  Genoeg gerevolteerd,
  boos of verdrietig geweest.
  Niets of niemand moet veranderen.
  Dit jaar wil ik heel veel laten.

  Geliked door 1 persoon

 2. A – fietsen / naar Damme / en koffie drinken / met vriendinnen in de / IJsberg
  B – bij / jou wil / ik heel graag / een online schrijfworkshop volgen / binnenkort
  binnenkort / kunnen we elkaar misschien / wel life ontmoeten / tijdens een / schrijfvakantie
  C – er sluimert in mij / een groot verlangen / om een / schrijfbuffet / te begeleiden / in een boomgaard / of in een kasteeltuin
  D – boomgaard in tVaartje / blozende appels te grijp / tussen poëzie
  E – rimpelloos water / de wind legt zich te rusten / op gouden zonlicht / voeten kussen ’t zilte zand / samen drinken we stilte (mijn boon zat in deze taartpunt!)
  F – een / museum bezoek / in mijn eentje / is wel fijn / samen met schrijfmaatjes / een wens / droom
  G – mijn wenS / weldrA / met joU/ op stap gaaN / naar de saunA
  H – mijmeren in de natuur als schrijfwandeling

  Like

Ik kijk uit naar jouw reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: