Van quarantaine naar online

P1170762In de privé Facebook groep ’t SchrijfNest in quarantaine (gratis) werden sinds 9 april dagelijks één of meer eenvoudige schrijfopdrachten aangereikt. De schrijfvorm(*) werd telkens in het kort uitgelegd. Eigen teksten mochten worden gedeeld.

Nu de maatregelen rond COVID-19 versoepelen neem ik afscheid van het woord quarantaine. De privé Facebook groep blijft bestaan maar wijzigde op 1 juni 2020 van naam: ’t SchrijfNest online. Ik zal verder regelmatig opdrachten aanreiken om creatief, meditatief en reflectief te schrijven en met de groep een forum aan om jouw schrijfoogst te delen en zo anderen te inspireren.

Is online delen niet jouw ding, aarzel dan niet om je zelf uit te schrijven, schreef ik op de FB groep. Je kan later altijd opnieuw instappen of deelnemen aan een workshop offline. Raadpleeg hiervoor de website van vivapo of – beter nog – abonneer je op de agenda, zo mis je geen enkele aankondiging.

Het doel van ’t SchrijfNest online is om elkaar te inspireren door het delen van woord en beeld en mensen te verenigen die de regels van t SchrijfNest (online en offline) respecteren:
– wie een eigen tekst deelt geeft geen uitleg
– wie een tekst leest geeft geen kritiek
– wie een tekst of een beeld van iemand anders deelt vermeldt ook de bron of de eigenaar.

Lid (worden of) blijven van deze FB groep is gratis, indien gewenst kan je kan op elk ogenblik de groep weer verlaten. Wie automatisch lid wilde blijven van de FB groep ’t SchrijfNest online maar nog geen eigen tekst in deze groep deelde, kon dat nog tot eind mei.

Aarzel niet om mij te contacteren mocht je nog vragen hebben.

Een hartelijke groet,
Viviane Van Pottelberghe, schrijfanimator

3 juni 2020

Foto: ©vivapo

(*) Voor wie meer info over de gebruikte schrijfvormen wenst, verwijs ik graag naar het tabblad schrijfvormen op de blog Mijmeren op papier of naar het werkboekje Schrijfvormen van a tot z (verkrijgbaar bij mij of via bol.com).

Auteur: Viviane Van Pottelberghe

Van oktober 2006 tot september 2020 begeleidde ik voor vivapo activiteiten als zelfstandige in bijberoep; vanaf 1 oktober 2020 gebeurt dat als vrijwilliger. Vanaf 2023 ben ik gestart met een nieuwe website https://vivapo.be die mijn vroegere blogs - ook die van 't SchrijfNest - zal bundelen.

%d bloggers liken dit: