’t SchrijfNest in de creatiefste tuin van Vlaanderen

 

krant tVaartje 2019vivapo in tVaartje … het is een traditie.  Sinds enkele jaren zet vivapo immers tijdens de zomer haar tenten op in tVaartje te Lissewege.  tVaartje is ondertussen bekend als de creatiefste tuin van Vlaanderen.  Ik heb tVaartje zien groeien. In 2013 maakte ik er kennis met de werking van de vzw HandicapART, met de voorzitter Ingrid Vandamme en met kunstenares Sabine Pauwaert. Dit leidde in 2014 tot de eerste editie van Mijmeren op papier in samenwerking met Sabine Pauwaert.

Sindsdien begeleid ik er jaarlijks (in juli) onder meer Mijmeren op papier, Schrijvend naar Kunst kijken, Mijmeren als een pelgrim. Deze workshops vinden plaats in de grote tent van tVaartje, in de omgeving van de kabientjes van de kunstenaars of op de siësta weide, een oase van rust met zicht op de toren van Lissewege.

In een oase van rust vinden vogels van allerlei pluimage een veilige plek om te schrijven in het kabientje van ’t SchrijfNest (*). Iedereen kan schrijven, het hoeft zelfs niet zonder fouten. Je vindt er een waaier aan schrijfvormen die jou – jong of minder jong – een zetje kunnen geven. Je kan eenmalig of vaker komen schrijven én het is gratis!

Wat biedt vivapo dit jaar aan in tVaartje?
Mijmeren op papier (o.m. schrijvend naar kunst kijken, mijmeren als een pelgrim©) op zondag 30 juni + 7, 14, 21 juli + 4 augustus van 11u tot 13u
’t SchrijfNest op de siëstaweide, van 11u tot 18u, van 29 juni tot 31 augustus, behalve op woensdag.
Als kinderen mijmeren op papier op donderdag 8 augustus van 14-16u.
– Het handboek ‘Mijmeren op papier – schrijfvormen van a tot zkan worden aangekocht met 4 euro korting

 

Schrijfvormen an a tot z - kaft

 

Wat valt er nog meer te beleven in tVaartje?
Er is voor groot en klein een aanbod aan tentoonstellingen en workshops; je vindt binnenkort het volledig programma op de website van tVaartje.
Ik wil echter speciaal de tentoonstelling van Ardéfoo in de grote tent vermelden: van 30 juni tot 20 juli.

Van harte welkom!
Viviane Van Pottelberghe, schrijfanimator en stiltebegeleider
augustus 2019

Auteur: Viviane Van Pottelberghe

Van oktober 2006 tot september 2020 begeleidde ik voor vivapo activiteiten als zelfstandige in bijberoep; vanaf 1 oktober 2020 gebeurt dat als vrijwilliger. Vanaf 2023 ben ik gestart met een nieuwe website https://vivapo.be die mijn vroegere blogs - ook die van 't SchrijfNest - zal bundelen.

%d bloggers liken dit: