werkboek gepubliceerd!

Schrijfvormen an a tot z - kaft

Beste volgers en vrienden.

Mijn allereerste boek ‘MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘ is gepubliceerd en ik ben er ontzettend trots op! Ik heb mijn boek uitgegeven via Brave New Books en is online te koop, onder meer bij bol.com, waar je trouwens de eerste bladzijden kunt inkijken. Onderaan deze pagina vind je een omschrijving van mijn boek.

Leden van ’t SchrijfNest kunnen reeds op woensdag 6 maart kennis maken met ‘MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘. Zij krijgen de primeur omdat ik  voor hen reeds meer dan drie jaar schrijfopdrachten mag bedenken die tot dit werkboek hebben geleid. De eerste vijf exemplaren zijn bestemd voor mensen die mij op één of andere manier hebben ondersteund bij het tot stand komen of bij de promotie van dit boek: Chantal Wtterwulghe, Geneviève van Pottelsberghe, Linda Debaene, Marc Ghyoot, Nicole Danneels en Sabine Pauwaert.

MIJMEREN OP PAPIER – schrijfvormen van a tot z‘ zal op zondag 24 maart 2019 ter inzage en te koop zijn op de stand van vivapo op de NaGeBa-beurs te Torhout. Wie een bezoek brengt aan de stand van vivapo kan trouwens van een korting genieten op de aankoop  van het werkboek en/of meedingen naar een gratis exemplaar door mee te schrijven aan het langste NaGeBa-beurs gedicht (schrijven van één elfje).

vivapo poster van a tot z

Wat staat er op de achterzijde van de kaft?

De bijeenkomsten van MIJMEREN OP PAPIER zijn er niet op gericht om poëzie te schrijven. In een veilig nest – ’t SchrijfNest – proeven de deelnemers van taal en inspireren ze elkaar. Ze kunnen hun teksten in de groep delen zonder toelichting te geven. Wie luistert laat zich inspireren zonder vragen te stellen.

MIJMEREN OP PAPIER is niet alleen de werkvorm voor de schrijfgroepen die de auteur begeleidt, het is ook de naam van de blog waarop deelnemers hun teksten kunnen delen. De auteur hoopt dat deze publicatie mensen aan het schrijven zet door lukraak één of meerdere schrijfoefeningen te kiezen en hun teksten op één of andere manier te delen, bijvoorbeeld op een eigen blog, op de blog Mijmeren op papier of via de sociale media.

Na de zesentwintig schrijfvormen werden enkele teksten opgenomen die uit de pen van de auteur vloeiden. Soms herken je de schrijfvorm waarmee werd gestart. Het is echter de gewoonte van de auteur om na het schrijven de teksten te herlezen, woorden te schrappen of te vervangen tot het gewenste resultaat is bereikt, een werkwijze die de auteur iedereen aanraadt.

Van Pottelberghe Viviane – 4 maart 2019

tip: in KW van 22/3/2019 verscheen een interview door Sophie De Meyer onder de titel “Met het schrijven wil ik vooral menen verbinden”.

 

Auteur: Viviane Van Pottelberghe

Van oktober 2006 tot september 2020 begeleidde ik voor vivapo activiteiten als zelfstandige in bijberoep; vanaf 1 oktober 2020 gebeurt dat als vrijwilliger. Vanaf 2023 ben ik gestart met een nieuwe website https://vivapo.be die mijn vroegere blogs - ook die van 't SchrijfNest - zal bundelen.

%d bloggers liken dit: